SZEPES

SZEPES

Kezdetek – Tóth Tímea bemutatkozó kiállítása

Kezdetek – Tóth Tímea bemutatkozó kiállítása

Kiállításmegnyitó

A Szepes Gyula Művelődési Központ szeretettel meghívja Önt és kedves családját Tóth Tímea Kezdetek című bemutatkozó kiállításának megnyitójára

2024. május 10-én, pénteken 18 órára.

A kiállítást megnyitja: Bartucz Virág, bambuszfurulya (sakuhachi)

Helyszín: Szepes Gyula Művelődési Központ (2030 Érd, Alsó u. 9.)

Tóth Tímea alkotásai hidat képeznek a nyugati expresszív irányzatok és a keleti, ezen belül is a koreai minhwa festészet kifinomult vonalvezetése és tradicionális természetábrázolása közt.

“Ha az ezer mérföldes utazás egy lépéssel kezdődik, úgy kezdeti botladozások, szertelen futások, rezignált szünetek és újbóli nekiveselkedések leképezése a tárlaton látható harminc évem színekbe és formákba fojtott térképe.” Tóth Tímea érdi japanológus és Kelet-Ázsia specialista meghívja Önt és családját bemutatkozó kiállítására. Az alkotások hidat képeznek a nyugati expresszív irányzatok és a keleti, ezen belül is a koreai minhwa festészet kifinomult vonalvezetése és tradicionális természetábrázolása közt.

“If a journey of a thousand miles begins with a single step, then my thirty years captured in a map of shapes and colour are full of uncertain stumblings, unbounded runs, resigned pauses and circles of restarts.” You and your family are kindly invited to the introductory exhibition of Tímea Tóth, japanologist and East-Asian studies specialist. The artworks form a bridge between the western expressive trends, and the eastern, especially Korean minhwa style’s refined brushstrokes and traditional representation of nature.

A kiállítás megtekinthető: 2024. július 06-ig.